Milyen a trendi nyílászáró 2024-ben?

A formatervezés világa manapság egyre gyorsan változik, jönnek-mennek a formák, anyagok és színek. A lakberendezési trendek már egy fokkal lassabban cserélődnek, sőt inkább jól megférnek egymás mellett a különböző irányzatok, amik egy-egy aktuálisabb színvilággal, anyaghasználattal kiegészülnek. A nyílászárók is amolyan hozzávalói egy adott irányzatnak, amivel még egységesebbé tehetjük az otthonunk hangulatát.

Ebben a cikkben bemutatjuk, 2024 nyílászáró trendeket.

Mi az, ami biztosan örök marad?

Abban biztos lehet, hogy mindig fontosabb lesz az aktuális dizájnnál a minősége. A megfelelő minősítés megléte sokkal fontosabb, mint a bejárati ajtó színe vagy és egyéb dizájn kiegészítői. A technikai eljárás folyamatosan fejlődik, hogy minél környezetbarátabb legyen a szükséges anyagok előállítása, és a lehető legtöbb ponton igyekeznek a gyártók innovatív megoldásokat találni. Igazából ez is egy divat a nagyobb vállalatok között, hogy részt vegyenek a bolygónk fenntarthatóságáért vívott szélmalomharcban.

A már eddig bevált biztonságtechnikai megoldásokat, hőszigetelési rendszereket folyamatosan fejlesztik. A ma 5-6 légkamrás nyílászáró a legjobbnak számít a piacon, és vannak olyan felszereltségű (minimum 5 ponton záródó) ajtók, amiket a Magyar Biztosítók Szövetsége külön tanúsítvánnyal lát el, mert minden európai uniós és magyar szabványnak megfelel, valamint kiállta a betöréstesztet is. Tehát a stílus a megfelelő minőségnél és a biztonságnál kezdődik 2024-ben is.

Még mindig menő a színes ablak 

Évek óta elérhető már a színes ajtó és ablak, mintegy 40 színből áll a paletta, amiből lehet válogatni. Mégis, a legtöbben a fehér mellett teszik le a voksukat. Igen, a színes ajtó lehet, hogy kirí egy társasházi miliőből, de a saját ízlésünk szerint kell(ene) a lakásunkat formálni, nem másoké szerint. Jó esetben több évtizedig lesznek a helyükön az ajtók, ablakok, merjen kiszakadni az egyhangúságból.

Kattints ide és kérj ajánlatot az Ablakpaletta csapatától.

A tömör ajtó már kevésbé trendi

Egyre nagyobb igény mutatkozik a tömör bejárati ajtók helyett üveget vagy részben üvegeset választani. Ezeknek az a plusz előnye, hogy ha sötét az előszoba, akkor ablak híján mégis be tud juttatni némi természetes fényt a folyosóra. A számos díszpanel szintén jó lehetőség az egyediség kifejezésére. Ha van elég rendelkezésre álló hely, akkor érdemes a többszárnyú ajtón is elgondolkodni, amivel garantáltan kilép a sémákból, ráadásul elképesztően stílusos.

Ne feledje, hogy elsősorban a megbízható termék és a biztonság a fő irány, minden sajátos elképzelés csak ezután jöhet szóba.

Megosztás